The Whites Go Marchin' On!

Fulham celebrate their late equaliser

Fulham fortsätter sitt förlustfria tåg. 0-0 mot Spurs på annandagen följdes upp mot imponerande 2-2 mot "lillebror" Chelsea. Den sistnämnda matchen är den som finns i mitt huvud just nu och glädjeyran var stor när jag nåddes av resultatet.
Som ni kanske vet befinner jag mig i USA och Florida för lite semestrande över jul och nyår, den här matchdagen stod fiske på schemat och vi begav oss ut med en båt från den lilla byns hamn. När klockan närmade sig 9 kunde jag inte tänka på annat, pulsen gick upp drastiskt när bilderna av the Cottage kom upp i huvudet, visionen om stämningen och den förväntansfulla publiken.

Efter matchens slut kunde jag inte heller tänka på något annat och ville verkligen få reda på resultetet i en match då jag befarade det värsta. Men då plingade det till i min fars mobil och högt läste han: "Fulham - Chelsea 2-2, Dempsey tvåmålsskytt." Lättnad och glädje spred sig i kroppen, Fulham hade gjort det, för nionde matchen i följd undvek man en förlust och känslan att det var Chelsea man tog en poäng av, är obeskrivlig.

Notera också att man kvitterar bara någon minut från slutet och det genom Clinton Dempsey som gjorde Fulham's båda mål denna match. Nästkommande ligamatch är mot Rovers och nya tränaren Sam Allardyce hemma på Craven Cottage.

Nionde raka, stort!
Newcastle Home - 2-1
Spurs Home - 2-1
Pool Away - 0-0
Villa Away - 0-0
City Home - 1-1
Stoke Away - 0-0
Boro Home - 3-0
Spurs Away - 0-0
Chelsea Home - 2-2

Fulham - Chelsea 2-2
'9 Dempsey (1-0)
'50 Fat Frank (1-1)
'72 Fat Frank (1-2)
'89 Dempsey (2-2)


He scores with his left
He scores with his right
That boy Clinton Dempsey
Makes Drogba look shite
Mattias Berg

Merry White Chritsmas from SW6

Vill önska alla en riktigt God Jul med god mat, lite snö och några fina klappar.
Såhär ser min önskelista ut:

1. Segrar som tar oss till säkrare mark i tabellen.
2. Bullard stannar och skriver på nytt kontrakt.
3. Kross av Chel$ki den 28:de - 4 år sedan vi slog lokalkonkurrenterna senast.

Ta nu er lite tid och skåda videon nedan, en sann Fulham-legend som förtjänar ett långt "Memorial-inlägg" senare. Jag talar om mannen som var en av de bidragande faktorerna till att laget klarade sig kvar ifjol, då denne lagkapten återvände från en allvarlig knäskada, gjorde flera viktiga mål och var ledaren laget saknat under säsongen. Titta och njut.



Only One Team In Fulham!
Mattias Berg

Fulhamrapport: USA

Fulham slog Boro med 3-0 innan jag begav mig ivag mot staterna for en julsemester. Matchen sandes inte pa tv och vart att uppmarksamma ar att jag foljde matchen i mobilen, fran kyrkan! Nej, jag ar inte religios, utan jag var pa julkonsert och var darfor tvungen att halla mig uppdaterad. Lite pinsamt nar jag helt ovantat reser mig upp och stracker armarna i luften nar jag laser att Bullard gjort 1-0.

Kommer sakert mer info senare nar jag laner min fars dator och slipper skriva pa ett tangentbord som inte har a, a eller o. Ja, ni forstar.



WE ALL FOLLOW THE FULHAM!
Mattias Berg


Brilliant!

Fulham slutar aldrig att överraska. Nu väntade en viktig match och man går in och visar vilka man är. WE ARE FULHAM!
Det har varit stor måltorka senaste tiden och idag gör man tre framåt. WE ARE FULHAM!
Försvarsspelet är fortfarande av högsta klass, återigen en nolla för Schwarzer. WE ARE FULHAM!
Bullard ryktas vara på väg ifrån klubben - det hindrar inte från att sätta 1-0-målet. WE ARE FULHAM!
Det här var sjunde raka utan förlust. Livet leker. God jul. WE ARE FULHAM!

Fulham - Boro 3-0
40' Bullard
54' Murphy (straff)
59' Dempsey

Inför XL: Fulham - Boro

                                     

FULHAM FOOTBALL CLUB   -   MIDDLESBROUGH FOOTBALL CLUB

Fulham tar sig idag (läs lördag) an Middlesbrough hemma på The Cottage, matchen är den sista innan jul och mycket viktig för båda lagen. Cottagers ligger inför matchen på en 10:de plats, med 21 inspelade poäng. Det låter kanske inte så pjåkigt, men faktum är att det är ENDAST 3 pinnar ner till Sunderland som har 18:de platsen.
Värt att notera är att Fulham inte förlorat på 6 matcher - dock inkluderar sviten bara två segrar - och att försvarsspelet är utan högsta kvalitet med Brede Hangeland i spetsen. Middlesbrough kommer stärkta av en poäng senast mot Gunners och har stundtals varit riktigt bra i år.

Fulham kommer förmodligen till spel utan viktige Bobby Zamora som har varit skadad under veckan och har inte tränat ordentligt förrens igår (fredag). Med Zamora borta ännu en match mönstrar Roy Hodgson troligtvis samma elva som startade på Brittania Stadium i förra helgens 0-0-match mot Stoke. Alltså flyttas Dempsey upp bredvid Johnson i anfallet och Gera kommer in i laget som vänstermittfältare.

Hetast i hemmalaget: Brede Hangeland. Fulham's försvarsklippa växer för match till match och har dominerat i matcherna hittills. Ryktas vara på väg till antalet storklubbar, vilket betyder mycket.
Hetast i bortalaget: Didier Digard. Fransmannen slet oerhört mot Arsenal förra helgen och var en bidragande faktor till poängvinsten. Ska bli kul och se hur Bullard och Murphy löser den här uppgiften.


Har Jimmy Bullard slagit sin sista frispark i den vita dressen?

SILLY SNACK: JIMMY BULLARD
Jimmy Bullard ser ut att vara på väg från Fulham, i de pågående kontraktförhandlingarna vill Bullard ha en rejäl (!) löneförhöjning - så hög att klubben är tveksamma om de har råd att behålla stjärnan. Jimmy har tidigare sagt att han gärna stannar i Fulham och att han trivs jättebra, men vi lever - som ni säkert vet - i en värld där pengar styr. Hodgson sa på presskonferensen igår att Fulham inte säkert kan motsvara Bullard's höga lönekrav och att det kanske finns andra klubbar som är det. Läs mer här

COYW!
Mattias Berg

When are we going to win away?


Det var ett regnigt Brittania Stadium som välkomnade Cottagers till bortamatch mot nykomlingarna Stoke City. Potters har halvöverraskat och befinner sig en bit över strecket i tabellen som fortfarande inte satt sig. Fulham, för dagen i gula tröjor, hade inte förlorat på fem matcher men var tvungna att ändra i startelvan för första gången sedan Dempsey spelat sig in i laget. Bobby Zamora hade skadat höften på träningen innan match och var indisponibel för Roy Hodgson. Roy valde då att flytta upp Clinton Dempsey bredvid Andy Johnson i anfallet och låta Zoltan Gera ta plats som vänstermittfältare.
Matchen var inget glädjepiller utan bestod mest av kamp och försvarande för båda lagen. Fulham fick självklart inte med sig en solklar straff (som uppenbarligen ska varit ÄNNU tydligare än Richard Dunne's hands i förra veckans möte med just Man C) och fortsätter att ha med sig oflytet med domsluten.
En stabil defensiv insats som vanligt får sägas, men är det inte dags att börja lyfta huvudet och titta framåt i planen när man har en trygg grund att stå på. När Fulham lyckas med det kan man också börja titta uppåt i tabellen då poängen kommer börja komma, tror jag.

Silly snack: (Sky Sports, Setanta Sports, The People, Tribalfootball)
Brede Hangeland har gjort succé under hösten och nu duggar ryktena om övergång till en storklubb tätt inför januari månads transferperiod. Tottenham, Liverpool, Arsenal och Real Madrid ryktas vara intresserade av norrmannens tjänster. Brede säger själv att han trivs i Fulham och att han inte har några planer på att lämna klubben just nu.
Det mest konkreta ryktet är att Rafa Benitez sägs förbereda ett £10 miljoners bud på Hangeland, som också om det dementerade en flytt norrut.

Mer glädjande rykten är att Jimmy Bullard ser ut att förlänga sitt kontrakt med Fulham. Förhandlingarna har påbörjats och förhoppningsvis ser vi många fler framträdanden på Craven Cottage från Jimbo. Hodgson säger dock att inget är säkert och att han tror att förhandlingarna kan bli långdragna. Sunderland och även här Spurs har ryktats vara intresserade men enligt uppgifter ska Bullard tacka nej till klubbarnas erbjudanden.


Hogdson har dock gått ut i media och sagt att han är orolig över dessa två spelares framtid i Fulham, vi har en spännande Januari månad att vänta oss. Klicka här för länk

We Are Fulham!
Mattias Berg

Potters Away

Stoke idag, borta på Brittania Stadium. det räcker med att säga borta så är det en jäkligt tuff match.

Come On You Whites!
Mattias Berg


FFC - Manchester Blue

Fulham inledde den tidiga lördagsmatchen på sämsta sätt. Orörligt, passivt och utan minsta spår av inställning. Bara för att göra saken värre gör Benjani 1-0 på ett alldeles för enkelt sätt i bara den 6:e matchminuten. Jag hade haft ett Citymål på känn i början då inte ens jag hemma i soffan var på tårna och uppe i puls än.
City fortsätter att ha mycket boll och främst på deras högerkant genom för dagen mycket duktige Zabaleta som gång på gång fyllde på ifrån backplats. Men Fulham arbetade sig in i matchen och tog över mer och mer efter 20 min. Skapade några halvchanser tills han klev fram. Gjorde sitt första mål för iår. Ingen mindre än Jimmy Bullard! Bullard tog en löpning på 50 meter ungefär (som vi för övrigt gärna ser mycket oftare), väntade på rulle så att han inte blev offside och stack perfekt på Zamora's fina passning. Jag tyckte att Bullard kom lite ur vinkel och trodde att en passning var på sin plats men Bullard ville annat. Han sneglade på Capello på läktarplats innan han smällde in kvitteringen i det bortre hörnet! PANG! Här vaknade jag även till liv, underbart med huset för sig själv vid sådana här ögonblick. Fulham tog nu över och City höll med nöd och näppe ut till paus.
Andra 45 var relativt jämna, City fortsatte skapa via Zabaleta och Bullard höll i det mesta av Fulhams spel. Halvlekens bästa chans hade också Bullard när han drog på en frispark från 40 (!) meter och tvingade Hart till en jätteräddning.

Man of the Match (Hemmalaget): Jimmy Bullard. Stod för det mesta av Fulham's spel och även för lagets enda mål. Nära att bli matchhjälte.
Man of the Match (Bortalaget): Pablo Zabaleta. Ständigt farlig och kom runt väldigt bra på Fulhams vänsterkant. Assist till målet.




Nu väntar Stoke borta. Borta. Borta. Borta... Fulham har inte vunnit just borta sedan förra säsongen då kontraktet bärgades mot Pompey på Fratton Park. Är det dags att visa klass och besegra bortatrenden mot Potters kanske?

Jim Bullard, Bullard
He's better than Steve Gerrard
He's thinner than FAT Lampard
Jim Bullard, Bullard
Mattias Berg

Fega Fulham?

Ännu en oavgjord match för Cottagers som mot City "bara" fick med sig 1-1 på Craven Cottage. Fulham tappade tidigt taktpinnen till gästerna från Manchester och Benjami kunde ostört hoppa upp mellan Aaron Hughes och John Pantsil och sätta dit 1-0 redan efter 6 minuters spel. City blev då bara bättre och bättre medan Fulham såg ut som om slitna veteraner allihop. Då kom dock tändningen. Dagens bästa Cottager Jimmy Bullard gav sig iväg på en 40-50-60 meters löpning och blev fint serverad av Zamora. Bullard ver in från kanten och smällde in kvitteringen i bortre. Här vände matchen helt och Fulham tog över. Visst skapades chanser men spetsen framåt finns inte riktigt då man väljer att inte alltid gå fram med så många spelare när det vankas anfall. Tråkigt tycker jag eftersom att man allt som oftast bör vinna på Craven.
5:e matchen utan förlust i alla fall. Inte fy skam!

Jim Bullard, Bullard!
Mattias Berg

Inför: När serien snart ska ta sin form.

Kort inför idag mina kära läsare.
Premier League är som tidigare många gånger nämnts mycket jämnare än vanligt och därför betyder matchen mot City imorgon otroligt mycket för Cottagers som hemma på Craven Cottage bara förlorat en gång den här säsongen. Det gör dem till säsongens nästbästa hemmalag efter Liverpool.
Om laget som Hodgson väntas ställa på benen är det som vanligt inga överraskningar, utan Dempsey får fortsatt förtroende på högerkanten och det ska bli kul att se om Simon Davies på andra kanten kan repa sig efter en fruktansvärd blek insats mot Villa förra helgen.
Zamora/Johnson har varit bra, men nu måste mål levereras och framför allt genom Z som bara gjort ett än så länge. För mig spelar det egentligen ingen roll vem som gör målen, men Zamora är värd att skicka in bollj*veln efter sitt oerhörda slit i många matcher.
I motståndarlaget bör man givetvis se upp med Robinho som till hans stora förvåning inte hamnade i Chelsea utan i City (ni som kan storyn om presskonferensen förstår.) och har gjort 8 mål hittills i ligan.

Upp till bevis Fulham!

I wanna be in that number
Mattias Berg

Våga vinna? / Cup Draw

Aston Villa förde matchen mot Fulham i lördags får man säga, dock täppte Cottagers till bra och bjöd inte på några klara chanser förutom några frisparkar signerade Young. Men med denna superba defensiv måste man hitta en vilja att gå framåt, den viljan som inte riktigt fanns hos de vita krigarna i Birminghams kyliga eftemiddag. När man allt som oftast vann boll fanns inte lusten eller modet att gå framåt, Johnson och Zamora blev helt ensamma på topp.
Rätt tråkig afton på Villa Park, men jag är inte ledsen över poängen vi fick med oss.


Man of the Match (Hemmalaget): Gareth Barry. Ingen utmärkte sig speciellt i Villa men Barry är alltid en pådrivare som alla lag behöver.
Man of the Match (Bortalaget): Aaron Hughes. Svårt att hitta någon självklar även här, men Hughes växer från match till match och visar att han är värd mittbacksplatsen bredvid Brede.

Matchens "OJ!": Hughes löpning mot Agbonlahor som fick alla olika bemärkelser på att han var snabb av kommentatorn, Nordirländaren var före Agbonlahor som inte kom förbi och fick slänga sig. Vem sa att mannen inte är snabb?

Spurs - Craven Cottage, lördag 15/11 - 3
Pool - Anfield, lördag 22/11 - 1
Villa - Villa Park, lördag 29/11 - 1

Hoppades på 2 poäng, trodde på 1, vi slår till med 5. En mycket bra kontenta av tre tuffa matcher där man är obesegrade. Vi är på gång!

The F. A. Cup Draw


Fulham har blivit lottade mot Sheffield Wednesday borta i FA-cupens tredje omgång. Motståndet säger mig ingenting förutom att man bör slå ett CCC-gäng. Sedan att vi har befarat svårt på bortaplan är en annan faktor. Troligt är även att Fulham mönstrar ett lag som inte är helt ordinarie, alltså kanske det är dags för Stoor.

In Your Northern Slums!
Mattias Berg

RSS 2.0