Memories of a Cottager - Thoughts about Fulham Football Club from a Swede's perspective
Memories of a Cottager -

Inför XL: Fulham - Boro

                                     

FULHAM FOOTBALL CLUB   -   MIDDLESBROUGH FOOTBALL CLUB

Fulham tar sig idag (läs lördag) an Middlesbrough hemma på The Cottage, matchen är den sista innan jul och mycket viktig för båda lagen. Cottagers ligger inför matchen på en 10:de plats, med 21 inspelade poäng. Det låter kanske inte så pjåkigt, men faktum är att det är ENDAST 3 pinnar ner till Sunderland som har 18:de platsen.
Värt att notera är att Fulham inte förlorat på 6 matcher - dock inkluderar sviten bara två segrar - och att försvarsspelet är utan högsta kvalitet med Brede Hangeland i spetsen. Middlesbrough kommer stärkta av en poäng senast mot Gunners och har stundtals varit riktigt bra i år.

Fulham kommer förmodligen till spel utan viktige Bobby Zamora som har varit skadad under veckan och har inte tränat ordentligt förrens igår (fredag). Med Zamora borta ännu en match mönstrar Roy Hodgson troligtvis samma elva som startade på Brittania Stadium i förra helgens 0-0-match mot Stoke. Alltså flyttas Dempsey upp bredvid Johnson i anfallet och Gera kommer in i laget som vänstermittfältare.

Hetast i hemmalaget: Brede Hangeland. Fulham's försvarsklippa växer för match till match och har dominerat i matcherna hittills. Ryktas vara på väg till antalet storklubbar, vilket betyder mycket.
Hetast i bortalaget: Didier Digard. Fransmannen slet oerhört mot Arsenal förra helgen och var en bidragande faktor till poängvinsten. Ska bli kul och se hur Bullard och Murphy löser den här uppgiften.


Har Jimmy Bullard slagit sin sista frispark i den vita dressen?

SILLY SNACK: JIMMY BULLARD
Jimmy Bullard ser ut att vara på väg från Fulham, i de pågående kontraktförhandlingarna vill Bullard ha en rejäl (!) löneförhöjning - så hög att klubben är tveksamma om de har råd att behålla stjärnan. Jimmy har tidigare sagt att han gärna stannar i Fulham och att han trivs jättebra, men vi lever - som ni säkert vet - i en värld där pengar styr. Hodgson sa på presskonferensen igår att Fulham inte säkert kan motsvara Bullard's höga lönekrav och att det kanske finns andra klubbar som är det. Läs mer här

COYW!
Mattias Berg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0