Är det Giles Barnes som ska fylla luckan efter Bullard?

Ett uppehåll i bloggandet på grund av Fulham's förlust mot Sunderland i tisdags, jag skrev av mig all ilska och frustration på annat håll. En sak är dock säker. Jimmy Bullard måste ersättas, Dickson Etuhu är totalt oduglig! Kommentatorn i matchen mot Sunderland fällde kommentaren: "It doesn't look like Etuhu knows which team he's playing for." Det säger det mesta.

Ersättare för Bullard? Kan det vara så att Giles Barnes hämtas in från Derby? Hodgson har varit i kontakt med Barnes och det skulle i sådana fall handla om ett lån säsongen ut med köpoption. 20-åringen har varit skadad för inte så längesedan och är inte i 100%-ig matchform, men det hondrade honom inte från att göra två mål mot Man U i cupen härom veckan. Jag tycker helt klart det är en intressant spekulation. Oavsett om han inte når Bullard's klass får vi i alla fall Etuhu ur laget.

Imorgon vankas hemmamatch igen. Äntligen. Portsmouth står för motståndet och det känns som om en trepoängare är viktigare än på länge nu. Efter två raka förluster i ligan ligger Fulham på 11:e plats men det är bara 5 poäng ner till jumboplatsen så poängen är eftertraktade i verje omgång nu.

COME ON YOU WHITES!
Mattias Berg

Kort inför: Fulham gästar Stadium of Light

Fulham ska ikväll försöka ta säsongens första bortaseger genom att besegra Sunderland på Stadium of Light. Bortasegrar i ligan är efterlängtade nu och efter helgens försäljning av Jimmy Bullard skulle en seger ikväll vara en rejäl stämningshöjare.
Denna cuphelg som passerat innebar för Sunderland en match mot Blackburn som slutade 0-0 och omspel väntar, medan Fulham som sagt slog Kettering med 4-2.

Intressant är att se hur Roy formerar sitt manskap ikväll efter det att Bullard inte längre finns att tillgå och den tilltänkta ersättaren Dickson Etuhu är oduglig. Kul skulle vara om Leon Andreasen fick chansen bredvid Murphy på mittfältet. Det återstår också att se om Fredrik Stoor äntligen ska få chansen från start. Stoor spelade 90 minuter mot Kettering och gjorde en stabil insats samtidigt som Pantsil's match mot West Ham var katastrofal.

Önskad startelva:
Schwarzer
-
Konch
Brede
Hughes
Stoor
-
Dempsey
Andreasen
Murphy
Davies
-
AJ
Zamora

Trolig startelva:
Schwarzer
-
Konch
Brede
Hughes
Pantsil
-
Dempsey
Etuhu
Murphy
Davies
-
AJ
Zamora

COME ON FULHAM!
Mattias Berg

FA-Cup draw: Swansea Away.



Fulham drog ännu en vinstlott får man säga när Swansea City AFC väntar i FA-cupens femte runda. Man har ännu inte stött på ett Premier Leaguelag i cupen och det får gärna fortsätta vara så. Swansea imponerade dock i lördags när man besegrade Portsmouth borta på Fratton Park. 2-0 skrevs segersiffrorna till vilket imponerar! Coca-Cola Championship (charmerande namn, don't you think?) befinner sig Swansea på 9:de plats och har en bit upp till toppen.
Nu får vi se om deras enastående resultat mot Pompey kan göras om mot the Cottagers när de kommer och besöker Liberty Stadium.

We All Follow The Fulham!
Mattias Berg

"Giant-killing?" No, thank you.

Fulham gjorde en skitmatch. Kettering var stundtals bättre. Mycket bättre. Det höll på att gå åt helvete, då klev AJ och Zamora fram och stängde matchen. 2-4, lottning på måndag!

Oh What Fun It Is To See Fulham Win Away!
Mattias Berg

Bullard valde pengarna - klar för Hull

Jimmy Bullard är borta. Klar för Hull City. HULL CITY!
Ja, det är det som svider mest, att Bullard väljer pengarna framför karriären och flyttar till ett nykomlingslag. Att klubben inte vill förlänga hans kontrakt då han begär en alldeles för stor löneökning är förståligt, Hodgson har visat att ingen är större än laget och det här är ett bevis till.

Men det klubben inkasserar när man säljer sin kanske största stjärna är skamligt lite. Endast £5 miljoner behöver Hull lägga upp. En summa som INTE räcker till någon värdig ersättare. En summa som kan jämföras med att Ola Toivonen inte gick för allt för mycket mer när han lämnade Malmö för PSV.

Grejen är hur man ska ersätta denna profil i klubben. För det är inte bara en mycket duktig spelare vi tappar, utan det är en oersättlig personlighet och en ledare också. Fulham blir bättre med Bullard på plan, vilket som känns jävligt tugnt att säga när han har lämnat. Men enligt mig måste Bullard ersättas. Etuhu håller inte klassen, Andreasen är för defensiv och Andranik är skadad och inte heller duglig. Det ska in en ersättare av rang, annars kan det gå riktigt illa nu i vår. Fulham har ett bra lag, men utan Bullard har vi tappat det mesta av spets på mittfältet vilket oroar. Vi behöver en kreatör som kan förse anfallarna med bollar, en spelare som kan hålla i bollen när det behövs.

Jimmy Bullard valde pengarna, vilket gör att mitt förtroende självklart försämras för honom. Men det är tyvärr så dagens fotboll ser ut, lön är viktigare än klubb och Bullard är ett färskt exempel. Jag kommer fortsätta tycka om Bulard för den spelare han är, dock skulle jag heller inte bli ledsen om han skadade sig allvarligt på första träningen med Hull och blev borta i två år, om jag ska vara ärlig.

Mattias Berg

Silly-Extra: Bullard mycket när en övergång till Hull City?

Enligt Sky Sports är Jimmy Bullard mycket nära en övergång till Hull City, Sky Sports uppger att Fulham ska ha accepterat ett £5 miljonerbud och bara personliga förhandlingar samt läkarundersökning innan övergången är klar.

Jag själv tycker att Hull skulle vara ett märkligt och mycket irriterande val av Jimmy. När Bullard lämnade Wigan 2006 var en av de främsta anledningarna att han ville tillbaka till London, nu ska han alltså lämna till ett östkustslag? Märkligt. Att han skulle lämna till Hull är så jävla skrattretande och irriterande. Hull? Nykomlingar? Varför inte ett lag med toppambitioner istället för Hull? Som i för sig varit bra iår och faktiskt ligger före oss i Premier League, men ska han verkligen vara en "pengarnas-man" och bara gå för att tjäna feta stålar?

Men det kanske bara är skitsnack, Silly-rykten har varit opålitliga förut och jag HOPPAS att så även är fallet nu.

"Money talks, bullshit walks?"

There's Only One Jimmy Bullard!
Mattias Berg

The FA Cup and the history of "Giant-killings"


På lördag vankas det FA-cupspel mina kära vänner. Fulham besegrade Sheffield W i förra omgången och i fjärde omgången väntar nu Kettering Town. För att göra det klart för er vad det är för gäng så håller de förnärvarande till i Conference National, en halvamatörliga, där laget ligger på 10:de plats i tabellen. Ligan är den 5:e i engelska ligasystemet. Hemmaplan för Kettering är stadion med det underbara namnet, Rockingham Road. Den lilla stadion har en kapacitet på endast 6.170 och matchen är självklart slutsåld sedan länge.


Ursäkta för den dåliga bilden, men det var den enda dugliga jag kunde hitta.

Nå, Premier Leagueklubben Fulham med spelare som Andy Johnson och Jimmy Bullard gästar på lördag Rockingham Road och ska inte annat än promenera hem en seger och avancera yttligare ett steg mot Wembley. Men självklart finns det orosmoln runt matchen.
Kettering tränas av Mark Cooper, som under sin aktiva karriär spelade fotboll på relativt hög nivå och har spelat två säsonger i just Fulham Football Club. Fulham befann sig då i 2nd Division (tredje divisionen) men åkte sedan ur till 3rd Division (fjärde divisionen). Cooper hade inte alls någon lyckosam tid i klubben, han spelade bara 14 matcher och blev sedan utlånad till Huddersfield Town. Cooper har inför matchen gått ut och sagt att: "Tiden i Fulham var den värsta i mitt liv." Och det är uppenbart att han kommer hetsa sina spelare till krig på lördag.

Men Kettering är fortfarande ett blåbärsgäng, Fulham SKA inte kunna förlora, man ska helt enkelt vara bättre på allt. Men bollen är rund och man vet inte vad som händer. Vi är ju trots allt Fulham och FA-cupen är känd för att smålag blir "giant-killers". Nämligen kan det vara säsongens enda chans att tvåla dit någon toppklubb och vinna berömelse, och visst har det hänt:

Här är tidningen The Sun's lista över de 10 största skrällarna i FA-cupen:

1. 1972, Hereford (non-league) - Newcastle (First League*) 2-1
2. 1992, Wrexham (First League) - Arsenal (League Champions) 2-1
3. 1949, Yeovil (amatörliga) - Sunderland (First League) 2-1
4. 1989, Sutton (non-league) - Coventry (First League) 2-1
5. 2008, Barnsley (Championship) - Chelsea (senare CL-finalister) 1-0
6. 2008, Liverpool (Top 4, Premier League) - Barnsley (Championship) 1-2
7. 1971, Colchester (Fourth Division) - Leeds (First League) 3-2
8. 1984, Bournemouth (Third Division) - Manchester United (regerande cupmästare) 2-0
9. 1973, Sunderland (Second Division) - Leeds (regerande cupmästare) 1-0
10. 1975, Burnley (First League) - Wimbledon (amatörliga) 0-1

Hodgson väntas mönstra ett relativt ordinarie lag (intressant att se om Stoor får spela efter Pantsil's plattmatch mot West Ham) och att gå långt i cupen för en gångs skull är något som skulle glädja många supportrar - inklusive mig.

Inför match kommer imorgon.

You Are My Fulham!
Mattias Berg

Nederlagens alla frågetecken.

9 ligamatcher, sedan tog det stopp. Fulham förlorade igåreftermiddag återigen mot West Ham Utd. En match som de flesta nog allra helst glömmer snabbt och börjar blicka framåt i kalendern.

Allt började i den 7:e minuten. Pantsil är relativt ensam och bestämmer sig för att brösta hem bollen till Mark Schwarzer i det egna målet. Dock är bröstningen alldeles för mesig och Di Michele snappar upp och rullar retfullt enkelt in 1-0 för hemmalaget.
West Ham tar sedan över mer och mer och Pants ser fortsatt instabil ut.
Lite ljus i tunneln dock i den 22 minuten då Paul Konchesky avancerar med bollen från egen planhalva blir inte attackerad och smäller upp 1-1 i krysset från 30 meter! Magiskt mål, se video nedan. Dock är det inte bara detta Konch blir ihågkommen för.



Efter knappt timman spelad blir Hangeland lite pressad i backlinjen och spelar bollen tillbaka till Konchesky som blir ensam back. Men med tankarna på sitt vackra kvitteringsmål tar han helt fel besult och försöker dra Carlton Cole, som sista gubbe. Det lyckas givetvis inte och Cole drar ifrån mot Schwarzer innan Konch tvingas sparka undan benen på honom. Solklar straff och en hjälte som fick en helt annan roll, han ska dessutom vara glad att han klarade sig undan med ett gult.
Mark Noble. PANG. 2-1.

Jimmy Bullard startade inte på fjärde matchen i följd och i hans frånvaro startade Dickson Etuhu. Han var rätt osynlig matchen igenom tills han klev fram och presenterade sig. Spelade en till vidare enkel passning till Murphy helt snett och Hammers kunde kontra in 3-1 genom alltför lysande Carlton Cole. Ridå.

Matchens frågetecken:
Den KATASTROFALA defensiven, som tidigare varit vårt signum. Vi bjuder på ALLA(!!!!!!!!!!!!) tre målen.
Pantsil, aldrig varit någon stor fotbollsspelare. Han har hållt Stoor utanför tack vare inställning och uppoffring. Mot West Ham hade han inget alls, och nu borde Roy ge Stoor chansen nästa match.
Konchesky, låt inte ett drömmål överskugga ett matchavgörande misstag som vi har sett förut den här säsongen.
Simon Davies, säsongens man förra året, nu en osynlig medelmåtta. Skärpning!
Zamora, nu får det vara nog med missar och snedträffar. Igår mot sin gamla klubb levererade han inte ens i övrigt och därför borde Nevland få chansen bredvid AJ i någon match nu.
Jimmy Bullard? Först var den en lårkaka, sedan sträckning, sjukdom och nu har han ont i höften. Känns som om Bullard bara inte av skadeskäl kommer längre ifrån startelvan. Men mot WH såg man hur mycket han betyder för vårt offensiva spel, i princip... allt. Ersättare eller comeback, det är frågan?

För övrigt:
Dempsey bäst i Fulham igen!
Sunderland borta nästa (tisdag 27/1).

COYW!
Mattias Berg

Hammers Away!

Snart avspark för bortamatch mot WHUFC på Upton Park. Pulsen stiger och nervositeten är hög.

COOOME OOOON YOOOU WHIIIITES!

Frusen plan och Bullard på väg ifrån SW6?


Iskall.

Lördagens match mot Blackburn ställdes in då mattan på Craven Cottage frusit under en kall Londonnatt. Domaren Rob Styles bedömde att 2% av planen var icke spelduglig och utgjorde en fara för spelarna.

Nu ska det laddas om och på lördag väntar Hammers på Upton Park. Tuff borta match med betoning på TUFF och just att det är borta. Visserligen slog Fulham Sheffield W i cupen borta den 3:e men det är en annan historia när det kommer till Premier League. The Whites har nämligen ett guldläge att avancera i tabellen och kan till och med ta sig upp på en 7:de plats om några omgångar. Men Fulham är Fulham, man vet aldrig vad som händer. Därför är det bäst att hålla i hatten när det blir åka av på lördag.

Silly-rykten angående Bullard:
Jimbo har inte kritat på ett nytt kontrakt med Fulham, samtidigt som flera klubbar ryktas dra i vår mittfältsstjärna. Osäkert om det blir så många fler matcher i vitt för Jimmy.

COYW!
Mattias Berg

RSS 2.0