Memories of a Cottager - Thoughts about Fulham Football Club from a Swede's perspective
Memories of a Cottager -

The FA Cup and the history of "Giant-killings"


På lördag vankas det FA-cupspel mina kära vänner. Fulham besegrade Sheffield W i förra omgången och i fjärde omgången väntar nu Kettering Town. För att göra det klart för er vad det är för gäng så håller de förnärvarande till i Conference National, en halvamatörliga, där laget ligger på 10:de plats i tabellen. Ligan är den 5:e i engelska ligasystemet. Hemmaplan för Kettering är stadion med det underbara namnet, Rockingham Road. Den lilla stadion har en kapacitet på endast 6.170 och matchen är självklart slutsåld sedan länge.


Ursäkta för den dåliga bilden, men det var den enda dugliga jag kunde hitta.

Nå, Premier Leagueklubben Fulham med spelare som Andy Johnson och Jimmy Bullard gästar på lördag Rockingham Road och ska inte annat än promenera hem en seger och avancera yttligare ett steg mot Wembley. Men självklart finns det orosmoln runt matchen.
Kettering tränas av Mark Cooper, som under sin aktiva karriär spelade fotboll på relativt hög nivå och har spelat två säsonger i just Fulham Football Club. Fulham befann sig då i 2nd Division (tredje divisionen) men åkte sedan ur till 3rd Division (fjärde divisionen). Cooper hade inte alls någon lyckosam tid i klubben, han spelade bara 14 matcher och blev sedan utlånad till Huddersfield Town. Cooper har inför matchen gått ut och sagt att: "Tiden i Fulham var den värsta i mitt liv." Och det är uppenbart att han kommer hetsa sina spelare till krig på lördag.

Men Kettering är fortfarande ett blåbärsgäng, Fulham SKA inte kunna förlora, man ska helt enkelt vara bättre på allt. Men bollen är rund och man vet inte vad som händer. Vi är ju trots allt Fulham och FA-cupen är känd för att smålag blir "giant-killers". Nämligen kan det vara säsongens enda chans att tvåla dit någon toppklubb och vinna berömelse, och visst har det hänt:

Här är tidningen The Sun's lista över de 10 största skrällarna i FA-cupen:

1. 1972, Hereford (non-league) - Newcastle (First League*) 2-1
2. 1992, Wrexham (First League) - Arsenal (League Champions) 2-1
3. 1949, Yeovil (amatörliga) - Sunderland (First League) 2-1
4. 1989, Sutton (non-league) - Coventry (First League) 2-1
5. 2008, Barnsley (Championship) - Chelsea (senare CL-finalister) 1-0
6. 2008, Liverpool (Top 4, Premier League) - Barnsley (Championship) 1-2
7. 1971, Colchester (Fourth Division) - Leeds (First League) 3-2
8. 1984, Bournemouth (Third Division) - Manchester United (regerande cupmästare) 2-0
9. 1973, Sunderland (Second Division) - Leeds (regerande cupmästare) 1-0
10. 1975, Burnley (First League) - Wimbledon (amatörliga) 0-1

Hodgson väntas mönstra ett relativt ordinarie lag (intressant att se om Stoor får spela efter Pantsil's plattmatch mot West Ham) och att gå långt i cupen för en gångs skull är något som skulle glädja många supportrar - inklusive mig.

Inför match kommer imorgon.

You Are My Fulham!
Mattias Berg

Kommentarer
Postat av: Lordhunter

Hull City....Jimmy Bullard i Hull City??? Har tidigare gått ut och sagt att jag tror Hull kommer kollapsa och åka ur PL. Denna tro har nu växt till en förhoppning. Även om jag tror Jimmy gör att den chansen nu är väsentligt mindre. Men man upphör aldrig att förvånas.

GO WHITES GO.

2009-01-24 @ 05:54:26
Postat av: Arandur

Hoppas du får en bra helg :)

Kolla gärna in min fotoblogg och säg vad du tucker om mina bilder :)

2009-01-24 @ 05:57:40
URL: http://arandur.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0