Flytt

Hej, ni kommer här efter läsa allt jag skriver på följande adress:

MemoriesOfACottager.Wordpress.Com

Mattias

Fulham - Swansea 2-1 - Varför man älskar the Cottagers.

I skuggan av Emirates, San Siro, Stade De Gerland och Vicente Calderón...

Craven Cottage, kick-off 21.00:
Fulham inleder kasst, den vanligtvis starka defensiven bjuder Swans på chanser om vart annat och det ligger absolut ett walesiskt 0-1 i luften. Jag följde matchen med Gentleman Jim i webradion och det är så sjukt frustrerande att inte se vad som händer. Jim's guidning dög dock som vanligt och men nervöst blir det med en ihållande Swanseapress i början - jag tror inte det här är bra för mitt hjärta, slog det mig några gånger. The Whites repar dock lite mod och rycker upp sig i slutet av halvlek ett, och 0-0 är kanske ett rättvist resultat efter första.

I andra tar Fulham över helt, äger bollen och anfaller med mycket folk. Men då kommer bakslaget. Fenomenale målskytten Jason Scotland får lite billigt komma igenom och skickar in 0-1 för de gästande walesarna. Nu var mitt hopp om kvartsfinal lika med noll. Det här är en sådan match vi bara förlorar tänkte jag, fotbollspessimist som jag är. Men männen i vitt ville annat, pressen mot Swanseamålet ökar och dominansen är fullkommlig när Jim skriker: "HAAANDBAALL!" Och jag hoppar verkligen till och ställer mig från stolen. Men domaraset Halsey, som gillar att förstöra Fulhammatcher, friar och nu känns det ännu surare. Vad ska gå våran väg idag om vi inte ens får solklara straffsparkar?
Men... kvitteringen kommer... Clinton Dempsey nickar in 1-1 efter en hörna av Simon Davies och jag exploderar! Det här är fucking möjligt! We Are Fulham! COOOME OOON!

Swansea verkar ha svårt att resa sig efter Fulham's kvittering och the Whites ångar på och jag står framför datorn sista 25 minuterna av matchen. Och visst kommer segermålet, och visst är det Bobby Zamora som är framme och nickar in det. Bobby som gjorde sitt första mål på 21 matcher i söndags följer upp så fint med att ge Fulham kvartsfinalsbiljetten.


Det är sådana här vändningar där man först vrids i besvikelse och ilska, och man sedan övergår till ren LYCKA. Det här är Fulham i ett nötskal, vi slutar aldrig att överraska och komma tillbaka. Roy har byggt ett lag som inte viker ner sig och det här kan bära långt! JAG ÄLSKAR DEN HÄR KLUBBEN!

Nu väntar Manchester United lördagen den 7/3 och en stor revanschchans från onsdagens förnedring.

On Our Way To Wembley!
Mattias Berg

The love for the club overcomes all.

Lyssna:

Arsenal Football Club - Associazione Sportiva Roma, Emirates Stadium

Club Altético de Madrid - Futebol Clube de Porto, The Vincente Calderón

Olympique de Lyon et du Rhône - Futbol Club Barcelona, Stade de Gerland

Football Club Internazionale Milano - Manchester United Football Club, Stadio Giuseppe Meazza

Låter som ett urval som kommer att orsaka en fotbollsorgasm utan dess like för vilken fotbollssupporter som helst. Svampligan tar nästan allas uppmärksamhet denna tisdagskväll, men jag väljer att rikta ögonen åt ett annat håll...

I London, England, spelas inte bara CL-fotboll mellan Arsenal och Roma i kväll. Tar man nämligen tunnelbanan från norra London och hoppar av vid Putney Bridge i sydvästra så utlovas också en högst spännande åttondelsfinalkamp. På Craven Cottage tar nämligen Fulham Football Club emot walesarna Swansea City Association Football Club i en returmatch som skickar ena laget vidare till kvartsfinal mot Manchester United. Det är denna match jag kommer följa, med risk för att svampligan täcker de flesta 'streams' ute på nätet kan det bli via webbradio.

Förra mötet på Liberty Stadium slutade med att Fulham kom undan med 1-1 turligt nog. Det var nämligen så att Swans ägde större delar av matchen och hade det inte varit för oförmågan framför mål kombinerat med Schwarzer's fina målvaktsspel hade Jacks skickat ur Cottagers ur cupen. Inför dagens möte är förutsättningarna annorlunda. Fulham spelade liga match så sent som i förrgår (2-0, WBA hemma) och Roy kommer förmodligen vila några av de tongivande spelarna för att inte slita ut dem inför matchen mot Arsenal på lördag.
Swansea kommer också med en hemmavinst i ryggen, i lördags besegrades Doncaster med 3-1 och trots ett något skadedrabbat lag ångar walesarna på och kan mycket väl nå en Play-Off plats i slutet av säsongen.

Att matchen spelas på Craven Cottage betyder så otroligt mycket för Fulham, som bara har låtit West Ham åka hem med alla tre poäng den här säsongen. Lika krampaktigt som spelet är på bortaplan, lika bra har det sätt ut hemma på Craven. Och trots att det blir ett "b-lag" som Roy mönstrar så ska Fulham gå ut och spela sig vidare till kvartsfinal!

When the ball hits the net,
who's the scorer?
I bet, it's Zamoraaa...
Mattias Berg

Our strikers strikes!

BOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOBBYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY ZAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAMOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOORAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA! Så glad är jag att 'no goals' Zamora hittade rätt och gjorde 1-0 mot WBA i dagens drabbning på Craven. Men någon drabbning var det egentligen inte, Fulham var bättre sett tillhela matchen och fysiskt starka West Brom trycktes tillbaka med 2-0. Men det här skedde innan det:

12:50 någon gång, öppnas årsmötet för FFC Sweden på Café Fotöljen, Södermalm. 4 tappra Cottagers är närvarande (blir lite senare 5) vid denna nystart av den svenska Fulhamklubben. Styrelseval hålls och Nick är från och med idag ny ordförande i FFC Sweden efter Hampus, nuvarande kassör/IT/Souvenir-ansvarig. Det ryktas dock om att det förs en debatt om de flesta beslut som tas i klubben. I övrigt beslutades att vi ska ha ett nytt möte om en månad cirka, då vi eventuellt ska försöka samarbeta mer med Fulham FC och vi väntar på klartecken från deras sida. Men en medlemströja, en pin, någon form av nyhetsbrev/fanzine, en ny flagga, en medlemsresa och eventuellt en sponsring av grävlingen på Skansen är saker som är på gång. Mötet avslutas runt 14:00. FFC Sweden lever och är på uppgång!


Dagens match följdes på allra hemskaste sätt. Sportbladets målservice på WAP i mobilen. Gör allt så otroligt mycket nervösare och man mådde inte bättre av att läsa att Murphy och Dempsey träffar virket första 20. Virkträffarna fortsätter och när det står 0-0 och pausvilan väntar, har jag faktiskt en dålig känsla. Kan vi göra mål?
Men visst kan vi det och det skönaste av allt är att Bobby Zamora kan! Efter 21 matchers mål torka (cirka 29 timmar) hittade Bobby rätt när han stötte bollen i mål förbi Scott Carson. Han firade med att verkligen vråla ut sin glädje och det syndes att engelsmannen njöt av att få göra mål igen.
Hans framfart slutade inte där utan han spelade även fram AJ till det matchavgörande 2-0.
Roman Bednár fick i slutskedet en straff med sig men lyckades inte överlista Mark Schwarzer i Fulham's kasse som plockade hem en nolla.

10 poäng ner nu till nedflyttningsplats vilket känns guld! Swansea hemma i cupen på tisdag och sedan är det Gunners på Emirates som ska få uppleva lite magi!

WE ARE FULHAM BOYS!
Mattias Berg

Inför: Fulham - West Brom

Nervöst. Efter nederlaget mot United är en betydligt viktigare match på spel nu, nämligen en hemmamatch mot West Bromwich. Serien håller faktiskt på att ta lite form och det är upp till Fulham att bestämma om man vill hålla till nere i träsket eller i arbetsron i mitten.

Mr. Hodgson säger att han har hela truppen att tillgå förutom Stoor, som är skadad, och eventuellt också Dickson Etuhu som inte spelat sedan han skadade sig mot Wigan borta.

Intressant att notera att WBA inte vunnit på the Cottage på hela 42 år, nästan lika imponerande som Zamora's 21 ligamatchers måltorka.

Viktig match som sagt och jag är nervös, kommer ha en puls uppe i 180, skrika i förtvivlan och vrede, gråta av lycka och sjunga hela kvllen lång om vi skulle gripa alla tre.

Come On You Whites!
Mattias Berg

Ridå - Revansch väntar

Man U sänkte Fulham. 3-0.

Det var dock ett B-betonat Fulham som var tvungna att vila spelare som Andy Johnson och Paul Konchesky efter att dessa ådragit sig lättare skador mot Swansea. Ersättare var Gera respektive Kallio, som gjorde sin andra match för året (den första i segermatchen mot Arsenal). Noterbart också att Chris Baird startade på innemittfältet och att Oliver Dacourt inledde matchen på bänken. Roy mönstrade dessa mannar i en 4-5-1 liknande uppställning med Bobby 'no goals' Zamora ensam på topp, Davies var offensiv spets på det centrala tremannamittfältet med Gera och Dempsey på varsin kant och Baird och Murphy bakom. Backlinjen var densamma bortsett från Kallio på vänsterbacken.

United hade alltid mycket boll. När Fulham väl fick låna den spelade man lite av det spel man kan, längs backen och försökte med bollinnehav vinna mark. Dock blev Zamora alldeles för ensam på topp och vi kunde inte etablera något tydligt anfallsspel.

På söndag väntar en mycket viktigare match dock! West Bromwich Albion hemma på kära Craven Cottage. En match där tre poäng är det enda godkända resultatet. Seger skulle innebära att WBA är 11 poäng efter, vilket är en av mina få drömmar just nu. Det här skulle betyda lite arbetsro och 33 poäng, vilket var kontentan av 37 omgångar förra året.

Drömmar är till för att slå in...

OH SOUTHWEST SIX!
Mattias Berg

Inför match XL: Exklusiv intrevju med en Red Devil.

Dagens inför match XL bjuder på något alldeles unikt. En lång intervju med Andrew Sumba - stortalang och tillika Manchester United-supporter. Vilket passar utmärkt då Fulham gästar Old Trafford imorgonkväll.


- Andrew, först måste jag fråga: hur fann du Manchester United? Varför är du en Red Devil?

- Måste vara för att ett av de första fotbollsminnena man har är att united tar hem trippeln, man förstod inte vad de handla om, men man hör från skriken att manchester är nåt bra, sen genom åren har man bara gillat dem!

- Okej, har du något speciellt minne från åren som United-supporter, om man bortser från trippeln?

- Starkaste minnet som jag har nu är väl när United möter Arsenal i FA cupen för något år sen, fullständigt kör över dem med 3-0, och Nani är helt överlägsen, sen var de ju också Champions League finalen senast då man tror att allt är slut när kapten Terry kliver fram för att ta hem titteln till the Brigde men sen halkar! Helt underbart var det, då visste man att titeln var våran!

- Glädjs lite med dig där. Två raka ligaguld har ni och ångar på mot ytterligare ett, kan något stoppa er?

- Det känns som att det enda som kan hände just nu är att någon blir skadad, toppklubbarna har sina egna kriser, främst the Blues som inte har någon riktig tränare, så de känns som att det enda som kan hända är att vi snubblar på egna benet, och det händer nog inte med Sir Alex som gaffer (skratt).

- Okej okej, nu till morgondagens drabbning. Vad vet du om Fulham?

- Vet att fulham har riktiga problem med att vinna borta(inte en seger i år?). Men att de samtidigt gjort klart med fältaren Olivier Dacourt som kan försvåra för United om han spelar. Sen så har de en riktig ledare i Brede Hangeland som kommer göra det svårt för United att skapa lägen.

- Fulham kommer till Theatre of Dreams med bra resultat mot era toppkonkurrenter den här säsongen. Seger mot Arsenal och två imponerande kryss mot Liverpool och Chelsea. Något som oroar?

- Jag är faktiskt inte oroad. Fulham har inte lyckats ta sen seger borta i år så det garanterar minst en poäng, och då ligger vi ändå tre poäng före liverpool, så det är inget jag oroar mig för.

- Så hur slutar morgondagens match?

- 2-0 till united, Cristiano gör ett på straff och Vidic nickar in den andra.

- Till sist, rykten säger att du lovat att avsluta din fotbollsspelarkarriär i just Fulham, om du skulle nå den absoluta världstoppen. Vad har du att säga om de ryktena?

- Ryktena stämmer, det är en fin klubb med lojala supportrar,  jag skulle se det som än ära att dra på mig den vita tröjan någon dag i min karriär!

- Då tackar jag så mycket för intervjun och hoppas att vi får se dig på Craven Cottage om några år.

- Det var ett nöje, och med all tur i världen kan det mycket väl bli så (skratt).

Alltså, the Mancs ser inte Fulham som något större hinder i deras framfart mot ännu en Premier League-titel och en av orsakerna är givetvis en gammal Cottager. Nämligen målvakten Edwin Van der Sar som nu har hållt nollan i 13 matcher i följd (20 timmar totalt) och verkar omutlig när det gäller att göra mål på holländraren. Fulham har dessutom svårt att göra mål och det känns som om det är något som man borde lyckas med om det ska bli någon poäng med hem från Manchester imorgonkväll. Det finns till och med Fulhamsupportrar som är beredda att sätta en hunka (hundralapp) på att Bobby Zamora nätar imorgon. Bobby har till skillnad från Van der Sar en negativ trend att bryta, nämligen 20 (!) raka matcher utan ett gjort mål. Katastrof, för att uttrycka sig mildt, för en forward.

COME OOOON YOU WHIITEES!
Mattias Berg

Omspel efter mycket om och men.

Fulham höll på att trilla ur cupen i lördags när Swansea imopnerade stort med ett fartfyllt och fantasifyllt spel. Jacks var mycket hungrigare och det märktes att det betydde mer för walesarna.
Det var dock Fulham som tog ledningen genom ett lite tursamt självmål från en Swanseaback, annars var Cottagers målchanser lätträknade och i andra ändan av planen fick Mark Schwarzer göra den ena räddningen efter den andra.
Man hoppades på lite andrum i spelet när lagen kom ut efter halvtidsvilan, men det var tråkigt nog Swansea som fortsatte sin press och Fulham fick nöja sig med enstaka kontringar med AJ i spetsen. Dock kunde Fulham till slut inte hålla emot för Jacks press och Jason Scotland (?) kunde snyggt kvittera en bit in i andra halvlek.
Swansea hade fortsatt mycket boll men var inneffektiva, Fukham och inbytte Bobby Zamora berövades på TVÅ frilägen av en linjeman som hade stinsmössan nerdragen för ögonen.

Omspel på Craven Cottage är att vänta men först reser vi till Manchester för att röva Utd på poäng i guldstriden.

COYW!
Mattias Berg

Dio snart tillbaka?!

En av nyckelprofilerna till The Great Escape förra året, Diomansy Kamara,  har återhämtat sig rejält från sin knäskada och gick i veckan på sitt första bollpass med laget. Kamara ådrog sig en knäskada under ett landslagsuppdrag med Senegal i somras och har varit borta sedan dess, men nu hoppas Hodgson att Dio kan vara spelklar i mars. Örongodis.
Förhoppningsvis får vi se lite av denna magin som anfallaren visade upp förra säsongen.




COME ON FULHAM!
Mattias Berg

Goalless draw.

Wigan - Fulham slutade 0-0, en relativt underhållande poängdelning där Fulham hade den allra bästa chansen att vinna. Tyvärr gick den till oduglige Bobby Zamora som lyckades missa öppet mål från en meter. Det räcker för sammanfattning. Ollie Dacourt gjorde debut förresten, ser mycket lovande ut.

COYW!
Mattias Berg

Inför: We can't win up north?

JJB Stadium och Wigan väntar på lördag. En match där en seger skulle sitta så fint att jag inte vet vad. Vi har inte vunnit bort än i år och senast vi vann en bortamatch mot ett lag i norra England var 2006 mot Newcastle, då skatorna slogs tillbaka med 1-2.

Sedan dess har det varit tyngre och det är viktigt att vi får ett trendbrott imorgon, både bortatrenden och borta-mot-nordlag-trenden. Vi har inte levererat lika bra borta iår och trots det hör man från Hodgson "marginalerna är små, vi gör inga dåliga matcher men har inte turen med oss." Okej, vi kanske kunde haft lite mer tur. Gera prickade ribban mot Everton borta och några minuter senare gör Saha mål och Everton vinner.

Angående Fulham's lag så får Dickson Etuhu fortsatt förtroende bredvid Murphy på mitten. Etuhu sägs ha varit skaplig senast och varken Dacourt eller Barnes har tränat länge nog med laget för att gå in från start. Men kanske får vi se ett inhopp från någon av dem?

Jag tror att Fulham skräller, besegrar bortaspöket och vinner imorgon.

We All Follow The Fulham!
Mattias Berg

Intressant artikel

Match imorgon mot Wigan borta. Jag var och besökte Craven när samma lag slogs med 2-0 i oktober efter båda målen av AJ. Inför kommer...

Läs den här artikeln och beskåda att ära och berömmelse inte alltid överskuggas av pengar. Learn from that Jimmy!

COYW!
Mattias Berg

Silly Season: Dacourt klar och sammanfattning.

Oliver Dacourt blev klar för the Cottagers en halvtimma innan transferfönstret stängdes igen igår klockan 18, svensk tid. Men slog det igen helt? Nej, det lämnades lite på glänt. Det var nämligen så att det dåliga vädret i England försenade och förstörde kontakter och läkarundersökningar så Premier League var bara tvungen att ha ett mail från de två inblandade klubbarna där de bekräftade övergången, senast klockan 18. Detta gjorde att förhopningen ökade ännu mer på att Roy Hodgson skulle skrälla lite och kanske värva Negredo från spanska Almeria. Nu blev inte så fallet utan de sista nyheterna som rapporterades om Fulham var att Julian Gray fick permanent kontrakt, att kapten Murhpy förlänger sitt kontrakt och att Dacourt byter Milano mot London.


I övrigt i England uppmärksammade jag flera intressanta saker under den fantastiskt spännande transferdag:
- City skulle värva hela världen och alla världsstjärnor, fick nöja sig med Bridge, Bellamy och Given.
- Efter MYCKET om och men blev Arshavin idag klar för Arsenal, härlig transfersaga att följa!
- Spurs verkar köpa tillbaka allt man tidigare sålt. Igår blev Robbie Keane klar från Liverpool. Vad har sommaren att bjuda på? Berbatov?
- Angående Spurs har de en mycket intressant forwardsuppsättning nu efter inköpet av Keane. Defoe, Bent, Pavljutjenko, Giovani (när han blir frisk), Campbell (på lån) och nu också Keane. Inga dåliga spelare det där, varför utnyttjade inte Fulham det och värvade någon eftersom det är uppenbart att alla inte kommer få spela.
- Bullard ryktas vara skadad och eventuellt indisponibel resten av säsongen. Snälla jag vrider mig av skadeglädje och skrattar åt honom om det stämmer.

Fulham FC transfersammanfattning Januarifönstret 2009:

IN:
Oliver Dacourt - Inter Milan FC (lån)
Julian Gray - Coventry City FC (köpoption som utnyttjades)
Giles Barnes - Derby County FC (lån med köpoption)
Elliot Omozusi - Norwich City FC (åter efter lån)

UT:
Jimmy Bullard - Hull City FC
Leon Andreasen - Hannover 96 (lån med köpoption)
Andranik - Barnsley (lån)
Adrian Leijer - Norwich City FC (lån)
Seol Ki-Hyeon - Al-Hilal Al-Saudi (lån)

WHO NEEDS BULLARD?
WHO NEEEEDS BULLAAARD?
JUST SPARE A THOUGH,T
FOR OLLIE DACOURT!
Mattias Berg

Silly-Extra: Negredo påväg in innan fönstret stänger?

Det är nu 1 timme och 15 minuter kvar innan det mycket underhållande januarifönstret stänger och Fulham ryktas bjuda på en fin smällkaramell innan dess.
Det handlar om spanska klubben Almeria's stjärnskott Alvaro Negredo som har målat 10 gånger på 19 matcher i La Liga. Enligt spanska tidningen Marca ska Fulham pynta £10,6 miljoner (€12 miljoner) för Negredo enligt en säljklasul i hans kontrakt. Skrivande tvivlar på att detta ska bli verklighet men man vet aldrig med januarifönstrets sista dag.

The Norwigean Express downs Pompey.


AJ satte 1-0 i den 14:de minuten, Fulham dominerade matchen helt, Portsmouth var delvis under isen. Men Fulham har svårt med målskyttet. Bobby "no goals" Zamora fortsätter att missa och byts ut i 65:e. Då entrar matchvinnaren planen. Erik Nevland gör både 2- och 3-0, två mål som borde garantera honom en startplats nästa helg.

3 så sköna och viktiga poäng hjälpte Fulham upp på en 9:de plats, men som sagt är det galet jämnt i världens bästa fotbollsliga.

Giles Barnes:
Så var det spikat, Barnes skrev på igår och är på lån säsongen ut. Skulle det vara så att han levererar har Fulham en köpoption. Spännande!

Brian McBride och Oliver Dacourt:
Tro det eller ej, men Hodgson har ställt in siktet på att försöka få tillbaka Brian McBride i bristen på mål från Zamora. Ganska otroligt tycker jag men oj vad glad jag skulle bli!
Inter's 34-årige mittfältare har genomfört läkarundersökningen också enligt Sky Sports och skulle vara ett mycket välkomnat tillskott på innemittfältet. Murphy-Dacourt, rutin någon?

Till sist:
I don't care about Jimmy
He doesn't care about me
All I care about is Fulham FC
Mattias Berg

RSS 2.0