Memories of a Cottager - Thoughts about Fulham Football Club from a Swede's perspective
Memories of a Cottager -

Inför match XL: Exklusiv intrevju med en Red Devil.

Dagens inför match XL bjuder på något alldeles unikt. En lång intervju med Andrew Sumba - stortalang och tillika Manchester United-supporter. Vilket passar utmärkt då Fulham gästar Old Trafford imorgonkväll.


- Andrew, först måste jag fråga: hur fann du Manchester United? Varför är du en Red Devil?

- Måste vara för att ett av de första fotbollsminnena man har är att united tar hem trippeln, man förstod inte vad de handla om, men man hör från skriken att manchester är nåt bra, sen genom åren har man bara gillat dem!

- Okej, har du något speciellt minne från åren som United-supporter, om man bortser från trippeln?

- Starkaste minnet som jag har nu är väl när United möter Arsenal i FA cupen för något år sen, fullständigt kör över dem med 3-0, och Nani är helt överlägsen, sen var de ju också Champions League finalen senast då man tror att allt är slut när kapten Terry kliver fram för att ta hem titteln till the Brigde men sen halkar! Helt underbart var det, då visste man att titeln var våran!

- Glädjs lite med dig där. Två raka ligaguld har ni och ångar på mot ytterligare ett, kan något stoppa er?

- Det känns som att det enda som kan hände just nu är att någon blir skadad, toppklubbarna har sina egna kriser, främst the Blues som inte har någon riktig tränare, så de känns som att det enda som kan hända är att vi snubblar på egna benet, och det händer nog inte med Sir Alex som gaffer (skratt).

- Okej okej, nu till morgondagens drabbning. Vad vet du om Fulham?

- Vet att fulham har riktiga problem med att vinna borta(inte en seger i år?). Men att de samtidigt gjort klart med fältaren Olivier Dacourt som kan försvåra för United om han spelar. Sen så har de en riktig ledare i Brede Hangeland som kommer göra det svårt för United att skapa lägen.

- Fulham kommer till Theatre of Dreams med bra resultat mot era toppkonkurrenter den här säsongen. Seger mot Arsenal och två imponerande kryss mot Liverpool och Chelsea. Något som oroar?

- Jag är faktiskt inte oroad. Fulham har inte lyckats ta sen seger borta i år så det garanterar minst en poäng, och då ligger vi ändå tre poäng före liverpool, så det är inget jag oroar mig för.

- Så hur slutar morgondagens match?

- 2-0 till united, Cristiano gör ett på straff och Vidic nickar in den andra.

- Till sist, rykten säger att du lovat att avsluta din fotbollsspelarkarriär i just Fulham, om du skulle nå den absoluta världstoppen. Vad har du att säga om de ryktena?

- Ryktena stämmer, det är en fin klubb med lojala supportrar,  jag skulle se det som än ära att dra på mig den vita tröjan någon dag i min karriär!

- Då tackar jag så mycket för intervjun och hoppas att vi får se dig på Craven Cottage om några år.

- Det var ett nöje, och med all tur i världen kan det mycket väl bli så (skratt).

Alltså, the Mancs ser inte Fulham som något större hinder i deras framfart mot ännu en Premier League-titel och en av orsakerna är givetvis en gammal Cottager. Nämligen målvakten Edwin Van der Sar som nu har hållt nollan i 13 matcher i följd (20 timmar totalt) och verkar omutlig när det gäller att göra mål på holländraren. Fulham har dessutom svårt att göra mål och det känns som om det är något som man borde lyckas med om det ska bli någon poäng med hem från Manchester imorgonkväll. Det finns till och med Fulhamsupportrar som är beredda att sätta en hunka (hundralapp) på att Bobby Zamora nätar imorgon. Bobby har till skillnad från Van der Sar en negativ trend att bryta, nämligen 20 (!) raka matcher utan ett gjort mål. Katastrof, för att uttrycka sig mildt, för en forward.

COME OOOON YOU WHIITEES!
Mattias Berg

Kommentarer
Postat av: PG

ni är tunga båda två (L)

keep up the good work berg :)

2009-02-17 @ 23:50:48
Postat av: Der Bomber

Andy!

Tycker att du var artig i överkant mot

Fulhamsupportern/bloggredaktören. Kan

Roy gneta till sig 0-0 är det en jätteskräll,

men det skräller sällan på OT.

Kör hårt!

Sr

2009-02-18 @ 09:34:31
URL: http://fulhamfc.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0