Memories of a Cottager - Thoughts about Fulham Football Club from a Swede's perspective
Memories of a Cottager -

The love for the club overcomes all.

Lyssna:

Arsenal Football Club - Associazione Sportiva Roma, Emirates Stadium

Club Altético de Madrid - Futebol Clube de Porto, The Vincente Calderón

Olympique de Lyon et du Rhône - Futbol Club Barcelona, Stade de Gerland

Football Club Internazionale Milano - Manchester United Football Club, Stadio Giuseppe Meazza

Låter som ett urval som kommer att orsaka en fotbollsorgasm utan dess like för vilken fotbollssupporter som helst. Svampligan tar nästan allas uppmärksamhet denna tisdagskväll, men jag väljer att rikta ögonen åt ett annat håll...

I London, England, spelas inte bara CL-fotboll mellan Arsenal och Roma i kväll. Tar man nämligen tunnelbanan från norra London och hoppar av vid Putney Bridge i sydvästra så utlovas också en högst spännande åttondelsfinalkamp. På Craven Cottage tar nämligen Fulham Football Club emot walesarna Swansea City Association Football Club i en returmatch som skickar ena laget vidare till kvartsfinal mot Manchester United. Det är denna match jag kommer följa, med risk för att svampligan täcker de flesta 'streams' ute på nätet kan det bli via webbradio.

Förra mötet på Liberty Stadium slutade med att Fulham kom undan med 1-1 turligt nog. Det var nämligen så att Swans ägde större delar av matchen och hade det inte varit för oförmågan framför mål kombinerat med Schwarzer's fina målvaktsspel hade Jacks skickat ur Cottagers ur cupen. Inför dagens möte är förutsättningarna annorlunda. Fulham spelade liga match så sent som i förrgår (2-0, WBA hemma) och Roy kommer förmodligen vila några av de tongivande spelarna för att inte slita ut dem inför matchen mot Arsenal på lördag.
Swansea kommer också med en hemmavinst i ryggen, i lördags besegrades Doncaster med 3-1 och trots ett något skadedrabbat lag ångar walesarna på och kan mycket väl nå en Play-Off plats i slutet av säsongen.

Att matchen spelas på Craven Cottage betyder så otroligt mycket för Fulham, som bara har låtit West Ham åka hem med alla tre poäng den här säsongen. Lika krampaktigt som spelet är på bortaplan, lika bra har det sätt ut hemma på Craven. Och trots att det blir ett "b-lag" som Roy mönstrar så ska Fulham gå ut och spela sig vidare till kvartsfinal!

When the ball hits the net,
who's the scorer?
I bet, it's Zamoraaa...
Mattias Berg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0