Memories of a Cottager - Thoughts about Fulham Football Club from a Swede's perspective
Memories of a Cottager -

Hjältedåd på Anfield



Att Fulham skulle lyckas lura Liverpool på en poäng, kändes omöjligt innan matchen. Just därför kunde jag äntligen se en match i relativ lugn och ro tillsammans med en Scouser. Hela tiden när Liverpool stormade fram genom Torres, Keane, Kuyt eller någon annan stjärna kändes det som att nu var det dags för det första målet. Men det målet uteblev och Fulham stod upp riktigt bra i första halvlek, har bra chanser framför allt en på skott av Bullard som Pepe Reina lyckades tippa utanför till hörna. Att the Whites sedan vinner bollinnehavet i första halvlek ed 48-52 är häpnadsväckande, vilket lag har mer boll än Liverpool på Anfield under första 45? det tillhör inte vanligheterna och det kanske visar var Fulhams nuvarande trupp håller för kvalitet.
I andra tar the Reds över mer och mer och Fulham ser ut att tröttna, bortalagets anfall blir kortare och kortare det kopiösa jobbandet upphör inte därför. Liverpool skapar överraskande lite chanser men har ändå en riktigt bra chans att avgöra när Kuyt testar Schwarzer med ett skott som tvingar 36-åringen att göra en svettig räddning.
När klockan rullade upp mot 80 minuter vaknar jag till: "Fan, vi är nära att ta poäng av Liverpool!" Men i bakhuvudet finns ändå alltid tanken att man åker på ett mål bakåt på övertid eller en straff i slutskeedet som förstör allt. Så blev inte fallet den här gången! The Cottagers håller ut och kan inkassera en riktigt härlig poäng som garanterat inte var enligt game-plan:en.
Det tog för övrigt yttligare en halvtimma innan jag verkligen förstått vad Fulham lyckats med, poäng mot Liverpool på Anfield, det är ju fan stort!



Man of the Match (Hemmalaget): Fernando Torres. Spanjoren var ständigt farlig och hotade Fulham's backlinje gång på gång, relativt ensam dock.
Man of the Match (Bortalaget): Mark Schwarzer. Den gamle australiensaren klev fram och räddade Fulham i takt med att Liverpool växte och jagade ett ledningsmål. uppträder hela tiden med ett lugn som sprider sig till de övriga spelarna.

Matchens "OJ!": Att Fulham kom hem med en poäng och hur märkbart tyst det var på 'mäktiga' Anfield. Alla Scousers som läser det här är hjärtligt välkomna till Craven Cottage för en sånglektion.

Spurs - Craven Cottage, lördag 15/11 - 3
Pool - Anfield, lördag 22/11 - 1
Villa - Villa Park, lördag 29/11

Jag nämnde i ett tidigare inlägg att jag ränkade med 1-2 poäng som ett bra resultat på dessa tre macher, vi har redan plockat 4, vågar knappt drömma om en trea på lördag.

We Are Fulham
Mattias Berg

Kommentarer
Postat av: Ludde

Fulham lurade ju Pool på 2 poäng, inte 1 x)

2008-11-25 @ 23:52:11
URL: http://gravity.webblogg.se/
Postat av: Champ

Oavgjort var rättvist tycker jag. Okej att Liverpool tog över totalt i andra, men de skapade ju väldigt lite vassa chanser. Ha ha ha, ska ni lära oss sjunga, mycket roligt.

2008-11-26 @ 08:18:59
Postat av: Mattias

Ludde: Kul att när du väl kommenterar går du in och agarar svenska lärare. Uppskattas.



Champ: Jo man får säga att oavgjort var rättvist, och det var inte mycket chanser alls i matchen tyvärr. Efter begravningsstunden (för det var det väl?) på Anfield i lördags börjar man undra om the Scousers verkligen lever upp till sitt rykte.

2008-11-26 @ 11:50:53
URL: http://fulhamfc.blogg.se/
Postat av: Champ

Mattias, Ludde agerar nog mer mattelärare än svensklärare...



Kanske inte är så mycket fest på Anfield när Fulham kommer dit och murar. Kika på följande länk, njut..

http://www.youtube.com/watch?v=11MQnQ8QjJs

2008-11-26 @ 18:38:47
Postat av: E

Att du ens vågar förolämpa Anfields stämning, skandal! Alla vet att vi har Englands, om inte Europas, bästa stämning.



Men jag får ta och lyfta på hatten att ni fick med er 1 poäng. Grattis.

2008-11-27 @ 21:53:41
Postat av: Mattias

E: Såg du matchen? Den här gång var det tyvärr inget bra dra på the Kop!

2008-11-28 @ 16:12:38
URL: http://fulhamfc.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0